Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Assistentie en praktijkondersteuning

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. Ze kan adviseren bij een groot aantal kleinere medische vragen (dit wordt altijd genoteerd en gecontroleerd door de arts!). Hierbij wordt gebruik gemaakt van de telefoonprotocollen van het Nederlands Huisarts Genootschap (NHG). Tenslotte kunt U haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente en/of praktijkondersteuner verder terecht voor:

·         Het meten van de bloeddruk

·         aanstippen van wratten

·         verbinden van wonden

·         oren uitspuiten

·         hechtingen verwijderen

·         zwangerschapstest

·         urine onderzoek

·         suiker- en Hb-controle

·         uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)

·         reizigersadvisering en vaccinaties (onder aansturing van een getrainde huisarts)

·         verstrekken van informatiefolders

Ook hiervoor moet u in het algemeen wel een afspraak maken.

Praktijkondersteuning

De praktijk heeft ook twee (part-time) praktijkondersteuners in dienst. Bij hen kunt u terecht voor onder andere diabetescontroles, controles in het kader van astma en chronische bronchitis en nog meer.

De praktijkondersteuner huisartsen (POH) is nog een relatief nieuwe functie. Het is een functie op HBO-niveau. De praktijkondersteuner werkt vrij zelfstandig, maar altijd onder verantwoordelijkheid van de huisarts. U kunt de functie zien als ergens tussen de praktijkassistente en de huisarts in.